Disse skønne kager bør serveres til Thanksgiving. Det er en amerikansk tradition, hvor man den sidste torsdag i november takker Gud for en god høst. Kagerne vil være et godt traktement til både børn og voksne hele efteråret.
12 stk. cupcakes:
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
2 tsk stødt kanel
½ tsk revet muskatnød
1 ¼ dl rapsolie
100 g sukker
50 g farin
2 æg
75 g revet gulerod
75 g tørrede tranebær (frosne eller friske tranebær kan også bruges)
60 g hakkede valnødder
Krydderiglasur:
60 g smør
180 g flødeost
125 g flormelis
1 tsk vaniljeessens
1 tsk stødt kanel
½ tsk stødt ingefær
½ tsk revet muskatnød
¼ tsk stødte nelliker
kanel til drys
A. Varm ovnen op til 180°C.
Bland mel, bagepulver og krydderier, og stil det til side.
B. Pisk olien sammen med de to slags sukker med elpisker eller en træske. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt mellem hvert æg.
Tilsæt melblandingen og rør dejen glat.
Vend gulerod, tranebær og valnødder i.
C. Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej, og bag kagerne i 25-30 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
Krydderiglasur:
Rør smør og flødeost sammen til en luftig masse.
Tilsæt flormelis lidt efter lidt og pisk, til glasuren er glat.
Tilsæt vaniljeessens sammen med krydderierne, og fortsæt med at piske, til konsistensen er smørbar.
Overtræk kagerne, drys med kanel og pynt efter behag.