Dette brød er nemt at gå til og smager skønt til nærmest
alting. Helt klart en favorit hos mange!
Hvis tiden er knap, så kan brødet sagtens koldhæve natten
over i køleskabet, men brug en stor skål og halver mængden af gær. Så skal det
bare lige hæve 45 min på køkkenbordet inden det er klar til at komme i ovnen.
#
75 g gær
5 dl kærnemælk
500 g sigtemel
1 spsk salt
1 spsk flydende honning
450 g hvedemel
*
Udrør 75 g gær med 5 dl lunet kærnemælk.
Rør 500 g sigtemel i sammen med 1 spsk salt, 1 spsk honning
og 300 g hvedemel.
Rør dejen godt sammen.
Ælt yderligere 150 g hvedemel i dejen - den skal være fast
og smidig.
Lad den hæve tildækket på et lunt sted i 2 timer.
Form dejen til et brød og snit 3-4 snit på oversiden.
Pensel brødet med olivenolie og drys med en smule mel.
Lad det efterhæve i 40 min.
Bag brødet på ovnens nederste rille ved 200 °C i ca. 1 time.
Bruger du ikke varmluft, så skal ovnen stå på ca. 220 °C.
Når brødet er færdigt vil det lyde hult, hvis du banker let
på bunden.
Afkøl på bagerist.