![Gifler En giffel er en type morgenbrød, der vel kan kaldes familie til rundstykket. Gifler er perfekt til morgenbordet en søndag, eller til brunch. Ordet betyder en slags lille franskbrød og stammer fra tysk](/images/articles/s2/2015/4/23/gifler.jpg)
500 g flormel
1 tsk salt
10 g sukker
2 dl sødmælk
25 g gær
100 g smør eller margarine
1 æg
Tørdelene sigtes.
Mælken opvarmes til 30ºC, gæren udrøres i lidt af denne, fedtstoffet smeltes i resten af mælken.
Ægget sammenpiskes.
Alt sammenæltes let, og stilles tildækket med et låg eller fugtigt klæde til hævning ca 1 time.
Æltes derefter grundigt og henstilles, indtil dejen et hævet til det dobbelte.
Dejen deles og hver halvdel udrulles i en rund plade, der udskæres i trekanter.
Fra den brede side (7-8 cm.) rulles dejen nu sammen mod midten.
Stilles med spidsen nedad på en smurt plade, efterhæves, pensles og bages i 10 minutter.