100 g smør
5 dl mælk
50 g gær
1 ½ dl sukker
½ tsk salt
2 tsk kardemomme
800 g hvedemel
1 æg til pensling
Fyld:
150 g blødt smør
2 dl sukker
2 spsk stødt kanel
Smør og mælk varmes til smørret er smeltet og mælken er fingervarm.
Gæren smuldres i en skål og opløses i den lune mælk.
Sukker og salt tilsættes og der røres til sukker og salt er opløst.
Kardemomme og hvedemel tilsættes og dejen æltes smidig.
Hæver overdækket i 40 minutter.
Imens røres fyldet sammen.
Dejen deles i to stykker, der hver rulles ud til et rektangel (ca. 20x30 cm).
Fyldet fordeles på de to rektangler og de rulles stramt sammen fra den brede side. Hver rulle skæres i 20 stykker.
Den løse "snip" på hver snegl bøjes ind under sneglen og den lægges med "snippen" nedad på en bagepapirbeklædt plade eller i små papirforme.
Efterhæver overdækket i 40 minutter.
Sneglene pensles med æg og bages i forvarmet ovn ved 225°C i 6-8 minutter.
De afkølede snegle overtrækkes med glasur.
Tips: Man kan pynte de penslede snegle med hakkede mandler eller perlesukker inden man sætter dem i ovnen, hvis det skal være ekstra festligt.