Dej:
375 g smør
25 g sukker
500 g hvedemel
1 ¼ dl sødmælk
2 æg
50 g gær
15 g kardemomme
Marcipanmasse:
125 g smør
125 g sukker
125 g marcipan
Glasur:
350 g flormelis
20 g kakao
½ dl varmt vand - lidt ad gangen
Ristede hasselnødder (til pynt)
Dej: Mælk, gær og sukker opløses.
Smør, æg, kardemomme og hvedemel blandes i.
Æltes 5 minutter og stilles i køleskab 20 minutter.
Herefter rulles dejen ud til en firkant med en tykkelse på 0,4 cm.
Dejen skæres i firkanter på 10x10 cm.
På midten i hver firkant lægges cirka 15-20 gram marcipanmasse.
Enderne lukkes sammen ind mod midten, og bollerne sættes på pladen med samlingen nedad.
Bollerne stilles til hævning i 1-1 ½ time et lunt sted.
Efter hævning pensles de med æg.
Bages i cirka 8-10 minutter ved 220°C.
Efter bagning skal bollerne afkøle.
Derefter pyntes de med glasur og ristede hasselnødflager.
Marcipanmasse: Sukker, smør og marcipan røres sammen.
Glasur: Flormelis, kakao og varmt vand røres sammen.