Logo

Gammeldags fastelavnsboller 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
375 g smør
25 g sukker
500 g hvedemel
1 ¼ dl sødmælk
2 æg
50 g gær
15 g kardemomme
Marcipanmasse:
125 g smør
125 g sukker
125 g marcipan
Glasur:
350 g flormelis
20 g kakao
½ dl varmt vand - lidt ad gangen
Ristede hasselnødder (til pynt)
 
Dej: Mælk, gær og sukker opløses.
Smør, æg, kardemomme og hvedemel blandes i.
Æltes 5 minutter og stilles i køleskab 20 minutter.
Herefter rulles dejen ud til en firkant med en tykkelse på 0,4 cm.
Dejen skæres i firkanter på 10x10 cm.
På midten i hver firkant lægges cirka 15-20 gram marcipanmasse.
Enderne lukkes sammen ind mod midten, og bollerne sættes på pladen med samlingen nedad.
Bollerne stilles til hævning i 1-1 ½ time et lunt sted.
Efter hævning pensles de med æg.
Bages i cirka 8-10 minutter ved 220°C.
Efter bagning skal bollerne afkøle.
Derefter pyntes de med glasur og ristede hasselnødflager.
Marcipanmasse: Sukker, smør og marci­pan røres sammen.
Glasur: Flormelis, kakao og varmt vand røres sammen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.188 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her