4-5 personer
2 dl øl
2 dl piskefløde
3 æggeblommer
5 dl hvedemel
1 strøgen spsk sukker
ca ½ tsk fint salt
en lille tsk natron
1 tsk stødt kardemomme
fintreven skal af ¾ usprøjtet citron
1 - 1 ½ madæble
kanelsukker
3 æggehvider
smeltet smør
Rør øl, fløde og æggeblommer sammen. Bland melet med sukker, salt, natron, kardemomme og citronskal og rør det i væsken lidt efter lidt. Lad dejen stå og hvile i en halv time til tre kvarter på køkkenbordet.
Skræl æblerne, fjern stilk og kernehus ogskær dem i småstykker. Læg stykkerne i en skål og drys kanelsukker over dem, ryst dem rundt så de får kanelsukker på alle sider. Pisk hviderne stive og vend dem i dejen.
Varm æbleskivepanden op og hæld en smule smeltet smør i hvert hul. Hæld dej i hullerne til det de er lidt over halvt fyldte. Læg et stykke æble i hvert rum og bag æbleskiverne til dejen er ved at være helt størknet. Vend dem så den bagte side vender opad og bag dem færdige. Server æbleskiverne med flormelis