Logo

Gammeldags Æbleskiver

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4-5 personer

2 dl øl
2 dl piskefløde
3 æggeblommer
5 dl hvedemel
1 strøgen spsk sukker
ca ½ tsk fint salt
en lille tsk natron
1 tsk stødt kardemomme
fintreven skal af ¾ usprøjtet citron
1 - 1 ½ madæble
kanelsukker
3 æggehvider
smeltet smør

Rør øl, fløde og æggeblommer sammen. Bland melet med sukker, salt, natron, kardemomme og citronskal og rør det i væsken lidt efter lidt. Lad dejen stå og hvile i en halv time til tre kvarter på køkkenbordet.
Skræl æblerne, fjern stilk og kernehus ogskær dem i småstykker. Læg stykkerne i en skål og drys kanelsukker over dem, ryst dem rundt så de får kanelsukker på alle sider. Pisk hviderne stive og vend dem i dejen.
Varm æbleskivepanden op og hæld en smule smeltet smør i hvert hul. Hæld dej i hullerne til det de er lidt over halvt fyldte. Læg et stykke æble i hvert rum og bag æbleskiverne til dejen er ved at være helt størknet. Vend dem så den bagte side vender opad og bag dem færdige. Server æbleskiverne med flormelis

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.965 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her