Logo

Fynsk honningkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

½ kg honning
½ kg farin
125 g smør
16 g renset potaske, opløst i lidt rosenvand
reven citronskal
50 g hakket sukat
30 g syltet, hakket pommeransskal
125 g hakkede, søde mandler
1 tsk hjortetaksalt
3 æg
1 kg hvedemel
1 tsk stødte nelliker
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt ingefær

Smør og farin røres godt. Æggeblommerne tilsættes 1 ad gangen. Honning og krydderier røres i og tilsidst de piskede æggehvider. Smøres ud i en bradepande, pensles med æg, pyntes med halve mandler og bages ved jævn varme i 1 time. Kagen smager bedst, når den har ligget i en stenkrukke eller i et porcelænslågfad i 4-5 dage.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.633 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her