400 g honning
250 g sukker
150 g smør eller margarine
4 æg
4 spsk kakao
125 g mandler
1 knsp. kardemomme
½ tsk kanel
2 spsk mælk
4 spsk rom
2 spsk bagepulver
500 g hvedemel
Fyld:
125 g lyse rosiner
60 g sukat
60 g pomeransskal
200 g marcipan
250 g ananasmarmelade
Glasur: 200 g overtrækschokolade
Smelt honning, sukker og smør i en gryde.
Lad det afkøle.
Pisk æggene skummende.
Tilsæt de hakkede mandler, kakao, kardemomme, kanel, mælk, rom, hvedemel og bagepulver.
Rør det sammen med honningmassen.
Lad dejen hvile en times tid.
Til fyldet hakkes sukat og pomeransskal fint.
Skær marcipanen i små terninger.
Bland det i en skål med rosiner og ananasmarmelade.
Fyld dejen ¾ op i små smurte souffleforme.
Fordel fyldet i formene og kom resten af dejen over.
Bag kagerne i en varm ovn ved 180ºC i 30 minutter.
Lad bomberne afkøle.
Smelt chokoladen over vandbad og overtræk kagerne hermed.
Tips: Er fryseegnet.