Logo

Gratinerede kødfyldte pandekager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pandekager:
30 g hvedemel
1 dl sødmælk
2 æg
1 dl piskefløde
¼ tsk salt
smør til stegning  
 
Fyld:
250 g hakket oksekød
50 g hvidkål
1-2 porrer
1 ½ spsk kinesisk soya
1 ¼ tsk peber
2 spsk olie
 
Til gratinering:
100 g fuldfed ost fx. Danbo ost eller Samsø.   
 
Kom melet i en skål. Rør mælken i og pisk det sammen til en jævn dej.
Pisk æggene sammen og rør dem i dejen. Kom fløde og salt i.
Smelt 1-2 tsk fedtstof lysebrun på en pande.
Hæld lidt dej på panden, vip panden let, så hele bunden dækkes med et tyndt lag dej.
Bag pandekagerne gyldne og sprøde på begge sider.
Tilsæt eventuelt lidt mere fedtstof, når pandekagerne vendes.
Rør af og til i dejen.
Fyld: Snit hvidkålen fint og skyl den i en sigte.
Lad den dryppe godt af.
Befri porren for rodskive og den øverste grønne top.
Skyl den godt, og skær den i tynde ringe.
Brun det hakkede oksekød i 1 spskf af olien på en god varm pande.
Rør med en gaffel til det smuldrer og forandrer farve.
Kom kødet i en skål.
Svits hvidkål og porre i den resterende olie på panden.
Bland det med kødet, og smag til med kinesisk soya på peber.
Fordel kødfyldet i en stribe midt på hver pandekage.
Rul pandekagerne om fyldet, og læg dem tæt sammen i et smurt, ovnfast fad.
Riv osten og fordel den over pandekagerne.
Gratinér dem i ovnen ved stærk varme, 225ºC, cirka 10 minutter, til de er gyldne, men ikke brune.
Servér straks.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 4.097 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her