Det bedste og nemmeste fuldkornsbrød, der er let at bage og
kan anvendes til det meste. 🤤 Brødet er godt på
morgenbordet, i madpakken og til en kop te eller ...
# Råvarer til Fuldkornsbrød:
250 g knækkede hvedekerner
3 dl kogende vand
2 dl kærnemælk eller yoghurt naturel
1 spsk (groft) salt
5O g gær
250 g sigtemel
300 g hvedemel
æggehvide til pensling
*
Fremgangsmåde:
Hæld det kogende vand på kernerne og lad det stå 1 time.
Gæren udrøres i lidt af kærnemælken, blandingen hældes i
hvedekernerne sammen med resten af kærnemælken.
Salt og sigtemel blandes i, hvedemelet tilsættes lidt ad
gangen, og dejen æltes blank og smidig.
Sæt dejen til hævning på et lunt sted i ca. ½ time.
Slå dejen sammen og form 2 brød.
Lad den efterhæve i 20 minutter, pensles så med æggehvide og
bages i 30-35 minutter ved 225°C.
Lidt godt til ganen, når det er koldt derude.