Logo

Fuldkorn med ferskner cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fuldkorn med ferskner cupcakes

Ferskner er fulde af vitaminer. De har et højt indhold af A-vitamin og betakaroten, der sørger for et godt immunsystem og bekæmper aldringstegn.

 

12 cupcakes/brød:

450 g ferskner fra dåse, drænede

100 g hvedemel

90 g fuldkornshvedemel

2 tsk bagepulver

1 knsp salt

70 g brunt sukker

1 æg. letpisket

4 spsk vegetabilsk olie

1 ¼ dl sødmælk

 

Varm ovnen op til 175°C og smør en muffinform med 12 huller.

Blend fersknerne til pure i en foodprocessor.

Bland de to slags mel, bagepulver, salt og sukker i en skål.

Pisk æg, olie og mælk sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til det er blandet.

Rør fersken pure i, tilsæt melblandingen og rør rundt, til det er lige netop blandet.

Fordel dejen i formene og bag brødene i 20 minutter.

Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter.

Vip brødene ud af formen og lad dem køle af på en rist.

Opbevares i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.

 

Variationer:

 

Fuldkorn med abrikos

Følg basisopskriften.

Erstat ferskner med 400 g abrikoser (friske eller fra dåse).

 

Fuldkorn med pære

Følg basisopskriften.

Erstat ferskner med 400 g pærer (friske eller fra dåse).

 

Fuldkornmuffins med nektarin

Følg basisopskriften.

Erstat ferskner med 400 g nektariner (friske eller fra dåse).

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.836 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her