Ferskner er fulde af vitaminer. De har et højt indhold af A-vitamin og betakaroten, der sørger for et godt immunsystem og bekæmper aldringstegn.
12 cupcakes/brød:
450 g ferskner fra dåse, drænede
100 g hvedemel
90 g fuldkornshvedemel
2 tsk bagepulver
1 knsp salt
70 g brunt sukker
1 æg. letpisket
4 spsk vegetabilsk olie
1 ¼ dl sødmælk
Varm ovnen op til 175°C og smør en muffinform med 12 huller.
Blend fersknerne til pure i en foodprocessor.
Bland de to slags mel, bagepulver, salt og sukker i en skål.
Pisk æg, olie og mælk sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til det er blandet.
Rør fersken pure i, tilsæt melblandingen og rør rundt, til det er lige netop blandet.
Fordel dejen i formene og bag brødene i 20 minutter.
Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter.
Vip brødene ud af formen og lad dem køle af på en rist.
Opbevares i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.
Variationer:
Fuldkorn med abrikos
Følg basisopskriften.
Erstat ferskner med 400 g abrikoser (friske eller fra dåse).
Fuldkorn med pære
Følg basisopskriften.
Erstat ferskner med 400 g pærer (friske eller fra dåse).
Fuldkornmuffins med nektarin
Følg basisopskriften.
Erstat ferskner med 400 g nektariner (friske eller fra dåse).