Erwin Lauterbach har
i mere end 25 år drevet Restaurant Saison på skiftende adresser i København. Nu
driver han Lumskebugten på Esplanaden og overrasker stadig med spændende
smagsoplevelser med årstidens råvarer og lokale kvalitetsprodukter. Prøv hans
opskrift på et lækkert frugtbrød.
1 kage. Arbejdstid:
30 min. Bagetid: 45 min. Fryseegnet.
#
175 g blødt smør
130 g sukker
4 æg
2 spsk rom
175 g hvedemel
½ tsk bagepulver
1 tsk salt
½ stang vanilje
½ økologisk citron
100 g tørret frugt
(abrikoser, dadler, svesker)
50 g valnøddekerner
50 g
hasselnøddekerner
35 g rosiner
*
Pisk smørret
skummende med halvdelen af sukkeret.
Del æggene i blommer
og hvider.
Rør æggeblommerne i
smørret en ad gangen sammen med rom.
Sigt melet sammen
med bagepulver og tilsæt salt.
Rør det i dejen
sammen med kornene af en halv vaniljestang og fintrevet skal af den halve
citron.
Hak de tørrede
frugter og nødder og rør dem i dejen sammen med rosiner.
Pisk æggehviderne
stive med resten af sukkeret og vend i dejen.
Fyld dejen i en smurt
brødform (1½ liter) og bag kagen i ca. 45 min. ved 160 °C.
Tjek om kagen er
gennembagt og vend den ud på en rist til afkøling.
Server kagen i
skiver til en kop te eller kaffe eller som tilbehør til en god ost - evt.
ristet.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin