Logo

Frugtbrød 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Frugtbrød 2

 

Erwin Lauterbach har i mere end 25 år drevet Restaurant Saison på skiftende adresser i København. Nu driver han Lumskebugten på Esplanaden og overrasker stadig med spændende smagsoplevelser med årstidens råvarer og lokale kvalitetsprodukter. Prøv hans opskrift på et lækkert frugtbrød.

1 kage. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 45 min. Fryseegnet.

 

#

175 g blødt smør

130 g sukker

4 æg

2 spsk rom

175 g hvedemel

½ tsk bagepulver

1 tsk salt

½ stang vanilje

½ økologisk citron

100 g tørret frugt (abrikoser, dadler, svesker)

50 g valnøddekerner

50 g hasselnøddekerner

35 g rosiner

*

 

Pisk smørret skummende med halvdelen af sukkeret.

Del æggene i blommer og hvider.

Rør æggeblommerne i smørret en ad gangen sammen med rom.

Sigt melet sammen med bagepulver og tilsæt salt.

Rør det i dejen sammen med kornene af en halv vaniljestang og fintrevet skal af den halve citron.

Hak de tørrede frugter og nødder og rør dem i dejen sammen med rosiner.

Pisk æggehviderne stive med resten af sukkeret og vend i dejen.

Fyld dejen i en smurt brødform (1½ liter) og bag kagen i ca. 45 min. ved 160 °C.

Tjek om kagen er gennembagt og vend den ud på en rist til afkøling.

Server kagen i skiver til en kop te eller kaffe eller som tilbehør til en god ost - evt. ristet.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.805 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her