100 g valnøddekerner
3 æggeblommer
150 g sukker (knap 2 dl)
2 spsk kartoffelmel
1 ½ tsk bagepulver
Fyld:
2 ½ dl piskefløde
100 g blød nougat
50 g mørk chokolade
Pynt:
flormelis
Lav en papirform ca. 25x40 cm og pensl med smeltet smør. Mal valnødderne gennem mandelkværn eller kom dem i blender eller foodprocessor. Pisk æggeblommer og sukker tykt og skummende. Vend forsigtigt de malede valnødder, kartoffelmel og bagepulver i. Fordel dejen i papirformen. Bag rouladebunden ca. 12 min. ved 200ºC. Vend rouladebunden ud på et stykke bagepapir drysset med sukker. Læg straks et fugtigt viskestykke over bunden, så den forbliver blød og kan rulles. Pisk fløden til skum. Smelt nougat og chokolade. Lad det svale. Bland nougat og chokolade i flødeskummet. Fordel fyldet på den kolde rouladebund og rul den sammen på den lange led. Læg rouladen i fryseren. Sigt et tyndt lag flormelis over ved serveringen.
Tips:Rouladen kan også rulles om flødeskum blandet med 150-200 g mosede jordbær eller hindbær, der er smagt til med sukker.
Dejen kan også efter udrulning lægges i en rund tærteform (ca. 22 cm i diameter). Frugten kan varieres efter sæson. I sommertiden kan frugten være jordbær, hindbær, ribs, solbær, blåbær eller brombær. Tærten kan serveres med flødeskum eller cremefraiche.