Tante Florence plejede at lave dem ved særlige lejligheder. Florence fortæller, at hun har lavet masser af dem, indtil hun blev klar over, hvor usund piskefløde er. Men blæs på det, og lav disse meget nemme og elegante kager til dine særlige lejligheder.
12 stk cupcakes:
#
Citroncreme:
200 g sukker
saft og fintrevet skal af 1 citron
4 ¾ dl piskefløde
Bunde:
125 g smør ved stuetemperatur
75 g knuste Digestive-kiks
75 g knuste cornflakes
2 spsk sukker
syltede citronskiver til pynt
*
Citroncreme: Bland sukker og citronsaft og -skal i en stor skål, og pisk fløden i lidt efter lidt.
Smelt smørret til bundene i en gryde over meget svag varme, rør knuste kiks, cornflakes og sukker i.
Pres denne blanding ud i bunden af kageformene, og fordel citroncremen ovenpå.
Frys kagerne i mindst 3 timer, tag dem ud af formene, og server dem straks pyntet med en stykke syltet citron.
Tips: Du kan lave disse frosne kager i både papirforme og stive eller bløde silikoneforme.
Syltet citron:
1 citron i skiver
salt og sukker
evt. citrontimian
#
Salt citronskiverne ½ time og sylt ved meget svag varme i en gryde med lige så meget sukker som citron og timian, til det er helt karamelliseret.
Køl ned - Syltede citroner kan nærmest holde uendeligt!