500 g hvedemel
250 g smør
2 ½ dl mælk
5 æg
50 g gær
5-6 æbler
kardemomme
kanel
sukker
Smørret smeltes i mælken, og blandes med melet.
Æggene og kardemomme efter smag tilsættes.
Lad det hvile 15 min. Gæren udrøres i lidt lunken mælk og tilsættes.
Det hele æltes godt og stilles til hævning i 2 timer!
PAS PÅ - Det hæver mere end man tror, så sørg for at det er i en stor skål.
Æblerne, som skal være af en slags der bliver hurtigt møre, skrælles,
skæres i skiver, udkærnes og bestrøes med en blanding af sukker og kanel.
Når hævningen er færdig, kommes lidt fedtstof i hvert hul i
æbleskivepanden, derefter en skefuld dej, og når den er bagt kommes et æblestykke oveni.
Æbleskiberne vendes med en gaffel og bages på den anden side.
Serveres med syltetøj, flormelis og evt. solbærrom til.
Tips: Som variant kan man flække en æbleskive og overhælde med
brændevin. ”Nonnen” skifter herefter navn til ”Svupsak.”