150 g smør
250 g hvedemel
¾ dl vand
½ tsk eddike
1 æggehvide til pensling
2 dl sukker
1 æggehvide til pensling
2 dl sukker
2 ½ dl piskefløde
hindbærsyltetøj
Hak smørret i melet og findel det til en grynet masse.
Tilsæt vand og eddike og ælt dejen sammen.
Læg dejen koldt ½ time.
Rul dejen ud på et meldrysset bord og udstik den med glas eller form
med en diameter på ca. 6 cm.
Drys 4-5 spsk sukker på et stykke papir.
Pensl vaflerne med æggehvide og læg den penslede side nedad mod
sukkeret.
Rul dem let med en kagerulle, så de bliver ovale.
Læg vaflerne med sukkersiden opad på en bageplade, som er beklædt
med bagepapir.
Prik med en gaffel og bag dem ved 225ºC i ca. 10-12 min., til sukkeret
karamelliserer.
Afkøles på en rist.
Læg til sidst vaflerne sammen med flødeskum og hindbærsyltetøj.