Logo

Fransk valnøddebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(4 brød)
Den perfekte afslutning på en god middag kan for eksempel være at servere lunt valnøddebrød og ost. Man kan bruge hasselnødder i stedet for valnødder.

1 liter vand
½ dl olie, helst valnøddeolie
50 g gær
1 spsk groft salt
950-1000 g hvedemel
450 g rugsigtemel
100 g hakkede valnødder eller mere

Varm vand og olie op, til det er lunkent. Gæren smuldres i et dejfad og røres ud i væsken. Tilsæt salt og hvedemel. Gem lidt hvedemel til udrulning. Rør dejen godt sammen, og lad den hæve under et klæde i ca. 45 min.
Ælt dejen på et meldrysset bord, til den er smidig og let at arbejde med. Tilsæt om nødvendigt mere hvedemel. Ælt de hakkede valnødder ind i dejen, skær den i fire stykker, og form dem til runde brød. Læg brødene på en eller to smurte bageplader. Rids brødene tre-, fire steder med en skarp kniv. Drys lidt hvedemel over, og lad dem efterhæve under et klæde i 30 min. Tænd ovnen på 200°.
Bag brødene på nederste rille i 30-40 min. Stænk dem med vand under bagningen, så får brødene en sprød skorpe og en fin, gylden farve.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.432 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her