Tærtebund:
2 dl hvedemel
75 g smør
2 spsk sukker
lidt sammenpisket æg
24cm rund tærteform
300 g syltede kirsebær uden sten
2 hele æg
2 spsk vaniljesukker
1 dl fløde 13%
2 tsk tesukker/perlemelis
Kom smør, hvedemel og sukker i en tærteform på 24 cm i diameter.
Smuldr smørret i melet til det ligner revet ost.
Saml dejen med lidt sammenpisket æg.
Pres dejen ud i tærteformen. Pensl med lidt sammenpisket æg.
Stil tærtebunden på metalrist midt i ovnen og bag den ved en af følgende bagetider afhængig af hvilken ovn du har:
- Kombination varmluft med grill 230C+100 Watt mikrobølger i 12 min.
eller
- Kombination varmluft 250 C+100 Watt mikrobølger i 20 min.
eller
- Kombination grill+100 Watt mikrobølger i 12 min.
Bliver bunden for mørk stilles formen nederst i ovnen.
Læg de godt afdryppede kirsebær på den varme bagte tærtebund.
Pisk æg, fløde og vaniljesukker sammen og hæld det over kirsebærrene.
Drys med tesukker/perlemelis.
Stil kagen tilbage i ovnen på metalristen midt i ovnen og bag den ved en af følgende bagetider afhængig af hvilken ovn du har:
- Kombination varmluft med grill 230 C+100 Watt mikrobølger i 15 min.
eller
- Kombination varmluft 250 C+100 Watt mikrobølger i 20 min.
eller
- Kombination grill+100 Watt mikrobølger i 15 min. til tærten er fast.
Mærk efter om kagen er bagt, den skal være fast i midten.
Kagen spises lun eller afkølet eventuelt med flødeskum.