Dej:
100 g smør
50 g sukker
1 æggeblomme
150 g hvedemel
Fyld:
125 g chokolade
1 spsk smør
50 g sukker
½ dl vand
2 æg
evt. 1 spsk rom
Pynt: 2 dl fløde til skum
Dej: Hakke smør, sukker og æggeblomme ud i melet.
Dejen æltes sammen og lægges koldt ½-1 time.
En smurt springform beklædes med den udrullede dej.
Tryk dejen fast op ad siderne.
Prik den med en gaffel og bag den ved 225ºC i 12 minutter.
Tages af formen mens den er lunken.
Fyld: Chokoladen knækkes i mindre stykker og smeltes med smørret over vandbad.
Vand og sukker koges til en tyk lage i få minutter og hældes under
kraftig omrøring i chokoladen.
Æggeblommerne piskes i en ad gangen og gryden tages fra varmen.
Smag evt. til med rom.
Hviderne piskes til stift skum, blandes i, og når massen er kold, hældes
den i den bagte form.
Sæt den koldt.
Pynt med flødeskum inden serveringen.