Mørdej:
250 g hvedemel
125 g smør
75 g strøsukker
1 æg
1 kryddermål salt
Fyld:
250 g kernefrie katrineblommer
saften af 2 appelsiner
2 æg
1 ½ dl crème fraiche
80 g strøsukker
75 g skoldede, malede mandler
Bland alle ingredienser til mørdejen. Lad den hvile i køleskabet ca. en time.
Kog blommerne møre i saften af de to appelsiner.
Rør æg, crème fraiche, sukker og mandler sammen til fyldet.
Tilsæt appelsinsaften fra blommerne (ca to spsk).
Rul mørdejen ud og beklæd en tærteform med den.
Formen skal være ca. 30 cm i diameter samt have en lav kant og en løs bund.
Stik nogle huller i dejen så den ikke krymper.
Bag den i en 200ºC varm ovn i ca. 15 minutter.
Når dejen har fået en smuk farve: Fyld tærtedejen med blommer og mandelfyld.
Bages derefter i en 200ºC varm ovn i yderligere 15 minutter, eller til tærten har fået en smuk farve.
Server tærten lunken, gerne med lidt crème fraiche ved siden af.