Logo

Fransk abrikostærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

200 g hvedemel
150 g smør
15 g sukker
1 knivspids salt
Fyld:
850 g abrikoser - 2 dåser
100 g flormelis
1 ½ dl abrikosmarmelade

Si hvedemel og salt.
Tilføj smørret i bidder og ælt det ind i melet med fingrene - hændernes varme er tit for meget.
Tilføj sukkeret. Når dejen kan rulles ud, er den klar.
Den kan godt sættes i køleskabet, men skal så svøbes i folie for at holde sig fugtig.
Bred dejen ud i tærteformen.
Tryk den godt op langs randen.
Prik i overfladen med en gaffel og drys en smule flormelis over. Anbring abrikoserne med ydersiden opad - er de henkogte, så hæld lidt af lagen ved.
Drys evt. med flormelis. Sæt tærten i en forvarmet ovn og bag en
halv times tid ved ca. 175°C.
Når tærten er ved at være bagt, smeltes abrikosmarmeladen i en kasserolle.
Straks når tærten er ude af ovnen glaseres den med marmeladen.
Lige lækker kold, som varm.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.910 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her