200 g hvedemel
150 g smør
15 g sukker
1 knivspids salt
Fyld:
850 g abrikoser - 2 dåser
100 g flormelis
1 ½ dl abrikosmarmelade
Si hvedemel og salt.
Tilføj smørret i bidder og ælt det ind i melet med fingrene - hændernes varme er tit for meget.
Tilføj sukkeret. Når dejen kan rulles ud, er den klar.
Den kan godt sættes i køleskabet, men skal så svøbes i folie for at holde sig fugtig.
Bred dejen ud i tærteformen.
Tryk den godt op langs randen.
Prik i overfladen med en gaffel og drys en smule flormelis over. Anbring abrikoserne med ydersiden opad - er de henkogte, så hæld lidt af lagen ved.
Drys evt. med flormelis. Sæt tærten i en forvarmet ovn og bag en
halv times tid ved ca. 175°C.
Når tærten er ved at være bagt, smeltes abrikosmarmeladen i en kasserolle.
Straks når tærten er ude af ovnen glaseres den med marmeladen.
Lige lækker kold, som varm.