4 æggehvider
180 g sukker
150 g grofthakkede smuttede mandler
Creme:
2 spsk sukker
2 æggeblommer
¼ l. mælk
1 spsk Maizena
1 tsk vaniljesukker
1 dessert tsk pulverkaffe (kakao kan også benyttes)
50 g smør
¼ l. piskefløde
Florsukker
Æggehviderne piskes meget stive, sukkeret piskes i, lidt af gangen i
begyndelsen, og de grofthakkede mandler vendes i. Dejen smøres ud som
2 lagkagebunde på bagepapir (mønster efter stor flad tallerken) og
bages i en time i 150ºC varm ovn.
Tages af bagepapir ved hjælp af paletkniv, forsigtigt, lige så snart de
er kommet ud af ovnen. Afkøles på riste.
Cremen laves ved at røre æggeblommer men sukker og Maizena, tilsæt
vaniljesukker, pulverkaffe og mælk.
Lad den koge igennem under piskning hvor efter den afkøles noget inden
smørret piskes i.
Når cremen er helt kold, vendes den stift piskede fløde i.
Læg kagen sammen gerne 3-4 timer før servering.
Til sidst drysses den med flormelis.