Logo

Focacciaboller med olivenolie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Disse focacciaboller er nemme og hurtige at lave. De er supergode til for eksempel sandwich, madpakken eller til frokosten hvor det skal være ekstra lækkert men nemt. Prøv med forskelligt pålæg.

 

 

50 g gær
6 dl lunkent vand
2 tsk salt
1 spsk citronsaft
750 g (12 dl) hvedemel
¾ dl olivenolie
1 spsk rosmarin eller timian
1 spsk saltflager eller groft salt
 
Gæren udrøres i vandet.
Salt, citron og hvedemel røres i, indtil dejen er løs og jævn.
Dejen skal være meget klæg.
Dejen stilles til hævning med film over i 3-4 timer.
Fordel lidt olivenolie på dine hænder og tag noget dej op i hænderne.
Kom dejen på en bradepande med bagepapir og tryk dem ud til flade boller.
Tryk nogle huller i hver bolle med knoen.
Dryp resten af olien på og drys lidt krydderi og saltflager over.
Bollerne efterhæver i 15 min.
Bages midt i ovnen i ca. 20 min. ved 225ºC. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 1.747 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her