6 stk. A 300 g
Tilberedningstid: Ca. 15 timer arbejdstid: ca. 25 min.
Fordej:
15 g gær (¼ pakke)
1 dl vand
2 dl kærnemælk
1 spsk. groft salt
3 dl hvedemel (175 g)
Resterende brøddej:
5 dl vand
ca. 1 kg hvedemel (16 dl)
evt. 10 g smør (2 tsk.)
Rør ingredienserne til fordejen sammen idet gæren først opløses i vandet. Sæt fordejen tildækket i køleskab ca. 12 timer. Tilsæt resterende vand og ca. ¾ hvedemel. Ælt en dej evt. under tilsætning af mere mel. Dejen skal være smidig, blød og glat. Lad dejen hæve tildækket ca. 2 timer ved stuetemperatur.
Form 6 flutes ca. 25-30 cm lange. Læg dem på bageplade med bagepapir.
Lad flutene efterhæve ca. 45 min.
Skær skrå snit i flutene med en skarp kniv.
Bages midt i ovn ved 225 °C ca. 15 min.
Sprøjt brødene med lidt vand (fx med en vandforstøver) når de sættes i ovnen. Bag til de er gyldne og lyder hule ved bank på undersiden.
Afkøl på rist.