Oplev la dolce vita, når tænderne sættes i disse italiensk inspirerede kager.
18 dekadente cupcakes:
225 g usaltet smør
225 sukker
225 g hvedemel
1 ½ tsk bagepulver
4 æg
1 tsk vaniljeekstrakt
Pynt:
3 spsk mandelsplitter
3 spsk cornflakes
3 spsk grofthakkede kandiserede kirsebær
3 spsk lyse rosiner
5 spsk kondenseret mælk
50 g mørk chokolade, smeltet
50 g hvid chokolade, smeltet
Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.
Rør alle ingredienser kagerne sammen i en skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter.
Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.
Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.
Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.
Lav pynt: Rør alle ingredienser bortset fra chokoladen sammen i en lille skål. Læg små teskefulde på en bageplade dækket med bagepapir og bag dem i 5 minutter, til de er gyldne.
Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af i 1 minut.
Løft florentinerne af bagepapiret og smuldr dem.
Drys smuldret over de afkølede kager og dryp med chokolade.
Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i op til 2 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.
Variationer:
Florentinske cupcakes med chokolade
Følg basisopskriften. Tilsæt 100 g mørke chokoladeknapper, efter at dejen er rørt sammen.
Florentinske cupcakes med kirsebær
Følg basisopskriften. Tilsæt 3 spsk hakkede kandiserede kirsebær, efter at dejen er rørt sammen.
Florentinske cupcakes med mandler
Følg basisopskriften. Tilsæt 3 spsk hakkede smuttede mandler, efter at dejen er rørt sammen.