Dej:
150 g smør
3 dl hvedemel
1 spsk sukker
1 æg
Fyld:
4 syrlige æbler
2 spsk smør
2 spsk sukker
½ dl abrikosmarmelade
1 spsk calvados
Del fedtstof i stykker og kom det i en køkkenmaskine.
Tilsæt hvedemel, sukker og æg og kør det hele til en smidig dej.
Tag dejen op og lad den lige koldt i ½-1 time.
Rul dejen ud på et melet bord til en rund plade, ca 30 cm i diameter.
Læg den på en usmurt plade eller en plade med bagepapir.
Prik den med en gaffel.
Skræl æblerne, del dem og fjern kernehuset.
Skær dem i tynde skiver og læg dem i et pænt mønster på hele kagebunden.
Smelt fedtstoffet, pensl det over æblerne og drys med sukker.
Bag kagen ved 225°C på nederste rille i ca 20 min til æblerne er møre og bunden er bagt.
Varm abrikosmarmelade og calvados.
Pensl marmeladen over den varme kage og server den lun.