5 dl havremel
2 dl rugmel
Bygmel til udrulning
½ l. vand
½ tsk salt
Bland hvedemel og salt. Kog vandet op og hæld det i melet lidt efter lidt.
Dejen skal være fast, men blød. Ælt godt i 10 min.
Rul dejen ud i en tyk pølse med en diameter på ca. 6 cm.
Del dejen i 10-15 stykker, hvert ca. 1 cm. tyk.
Læg stykkerne i en plastikpose, så dejen ikke tørrer ud.
Drys fin bygmel på bordet og rul hvert stykke papirtyndt ud.
Brug bygmel på kagerullen og vend stykkerne hele tiden.
Hvert fladbrød skal være ca. 30-40 cm. i diameter.
De kan stables ovenpå hinanden. Bages i ovnen til gyldne, ca. 5-7 min. på hver side ved 200°C - eller på en stegepande til fladbrød.
Opbevares tørt. Kan holde sig i flere måneder.
Serveres til suppe, fisk, hovedretter, eller som mellemmåltid med pålæg.
Variation: brug havre- og hvedemel eller rug, eller byg med hvedemel. Tilsæt evt. sesamfrø eller birkes.
Opskriften er udvalgt med relevans for Kinesisk Medicin.