Logo

Fladbrød med havre

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Disse havre-fladbrød er hurtige og lette at lave. Prøv dem som tilbehør til for eksempel suppe, fisk eller kød eller brug det til mellemmåltidet med pålæg på. Så der er mange muligheder.

 

 

5 dl havremel
2 dl rugmel
Bygmel til udrulning
½ l. vand
½ tsk salt

Bland hvedemel og salt. Kog vandet op og hæld det i melet lidt efter lidt.
Dejen skal være fast, men blød. Ælt godt i 10 min.
Rul dejen ud i en tyk pølse med en diameter på ca. 6 cm.
Del dejen i 10-15 stykker, hvert ca. 1 cm. tyk.
Læg stykkerne i en plastikpose, så dejen ikke tørrer ud.
Drys fin bygmel på bordet og rul hvert stykke papirtyndt ud.
Brug bygmel på kagerullen og vend stykkerne hele tiden.
Hvert fladbrød skal være ca. 30-40 cm. i diameter.
De kan stables ovenpå hinanden. Bages i ovnen til gyldne, ca. 5-7 min. på hver side ved 200°C - eller på en stegepande til fladbrød.

 

Opbevares tørt. Kan holde sig i flere måneder.
Serveres til suppe, fisk, hovedretter, eller som mellemmåltid med pålæg.

Variation: brug havre- og hvedemel eller rug, eller byg med hvedemel. Tilsæt evt. sesamfrø eller birkes.
Opskriften er udvalgt med relevans for Kinesisk Medicin.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.859 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her