2 æg
2 dl sukker
½ l mælk
50 g gær
3 tsk salt
1 tsk kardemomme
250 g margarine eller 2 dl olie
1 kg hvedemel
æggeblomme til pensling
Fyld:
piskefløde og sukker
Varm mælken op til 37 oC.
Pisk æg, tilsæt mælk, gær, salt og kardemomme.
Hvis du bruger olie, kom den i på dette tidspunkt.
Tilsæt lidt hvedemel, så du får en masse som ligner vælling.
Pisk kraftigt.
Tilsæt resten af hvedemelet og til sidst blødgjort margarine.
Ælt dejen godt.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.
Form små runde boller, lad dem hæve ca. 10 minutter og pensel med æggeblomme.
Bag dem ved 225ºC i ca.10-15 min.
Pisk fløde og sukker til en tyk skum. Skær låget af de afkølede boller. Kom flødeskum i og sæt låget tilbage. Du kan også bruge marcipan eller syltetøj. Sæt en bolle på en dyb tallerken og kom varm mælk ved. Spises med det samme. Velbekomme!