1 dl mælk
50 g gær
125 g blødt smør
1 æg
4 spsk sukker
375 g hvedemel
Fyld
100 g blødt smør
2 spsk sukker
150 g marcipan
1 æble
Pynt
Smeltet smør
Perlesukker
Varm mælken i en lille gryde eller kasserolle, den skal kun være lillefingervarm.
Hæld mælken op i en skål og rør gæren ud heri.
Hæld de øvrige ingredienser i og rør rundt til dejen er blød og smidig.
Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen stå et lunt sted til hævning i ca. ½ time.
Imens røres smør og sukker sammen i en skål.
Derefter skæres marcipanen i 24 lige store skiver.
Så skrælles æblet, kernehuset fjernes og æblet skæres i små bitte tern.
Når dejen er færdighævet, deles den i to lige store portioner.
Hvert stykke rulles ud til en stor firkant som deles i 12 lige store firkanter.
På midten af hver firkant lægges 1 tsk af smørblandingen, lidt æbletern og en skive marcipan, hvorefter hjørnerne klemmes godt sammen over fyldet på firkanten, og så formes en bolle.
Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i endnu ½ time.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 225°C i 8-10 minutter.
Tag bollerne ud og stil dem på en bagerist, hvor de skal køle helt af, inden de pyntes med smeltet smør og drysses med perlesukker.