Ca. 10 stk
½ kg hvedemel (godt 8 dl)
2 ½ dl mælk
50 g gær
1 tsk stødt kardemomme
2 spsk sukker
125 g smør
Creme:
1 æg
1 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
2 ½ dl fløde
½ vaniljestang
1 dl mandler
Udrør gæren i lunken mælk.
Rør de 50 g af smørret sammen med sukker og rør det i gærvæden sammen med korender, sukat og kardemomme, hakket pomeransskal samt hvedemel.
Ælt dejen godt sammen.
Sæt den til hævning på et lunt sted i 1 time.
Ælt nu resten af det bløde smør i dejen og rul den hævede dej ud til en ½ cm tyk plade.
Udskær i 5-6 cm firkanter.
Kom en portion kage creme på hver, fold dejen sammen om fyldet og sæt bollerne med sammenføjningen nedad på en plade med bagepapir.
Pensles med æg og bages ved 225°C i 15 minutter.
Creme: Pisk 1 æg og 1 spsk sukker sammen og pisk 1 spsk majsstivelse i.
Varm 2 ½ dl fløde til kogepunktet med ½ flækket vaniljestang.
Hæld den koghede fløde i æggemassen.
Hæld det hele tilbage i gryden og bring det i nærheden af kogepunktet, mens der piskes.
Tag cremen fra varmen og bland 1 dl smuttede, hakkede mandler i.