Logo

Fastelavnsboller med creme - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ca. 10 stk

 

½ kg hvedemel (godt 8 dl)

2 ½ dl mælk

50 g gær

1 tsk stødt kardemomme

2 spsk sukker

125 g smør

 

Creme:

1 æg

1 spsk sukker

1 spsk majsstivelse

2 ½ dl fløde

½ vaniljestang

1 dl mandler

 

Udrør gæren i lunken mælk.

Rør de 50 g af smørret sammen med sukker og rør det i gærvæden sammen med korender, sukat og kardemomme, hakket pomeransskal samt hvedemel.

Ælt dejen godt sammen.

Sæt den til hævning på et lunt sted i 1 time.

Ælt nu resten af det bløde smør i dejen og rul den hævede dej ud til en ½ cm tyk plade.

Udskær i 5-6 cm firkanter.

Kom en portion kage creme på hver, fold dejen sammen om fyldet og sæt bollerne med sammenføjningen nedad på en pla­de med bagepapir.

Pensles med æg og bages ved 225°C i 15 minutter.

 

Creme: Pisk 1 æg og 1 spsk sukker sammen og pisk 1 spsk majsstivelse i.

Varm 2 ½ dl fløde til kogepunktet med ½ flækket vaniljestang.

Hæld den koghede fløde i æggemassen.

Hæld det hele tilbage i gryden og bring det i nærheden af kogepunktet, mens der piskes.

Tag cremen fra varmen og bland 1 dl smuttede, hakkede mandler i.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.009 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her