2 ½ dl mælk
50 g margarine
25 g gær
1 æg
3 spsk sukker
¼ tsk salt
500 g hvedemel
Creme:
2 æggeblommer
2 spsk sukker
1 ½ spsk Maizena
2 dl mælk
1 tsk vaniljesukker
Mælk og margarine lunes, gæren udrøres heri. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes godt igennem.
Stilles til hævning et lunt sted ca. 40 min
Creme:
Æggeblommer; sukker, Maizena og mælk piskes sammen i en tykbundet gryde og varmes op til kogepunktet under piskning.
Cremen tages fra varmen, og vaniljesukker røres i.
Dejen slås ned og deles i 2 portioner, der hver rulles ud ca. 1 ½ cm tyk.
På den ene aftegnes bollerne med et glas (ca. 6 cm).
skefuld creme lægges på hver cirkel, og den anden lægges over.
Bollerne trykkes ud gennem de 2 lag dej og lægges på plade.
Efterhæver ca. ½ time.
Bagetid: 10-12 min. ved 200ºC. Bollerne drysses med flormelis efter bagningen.