Logo

Fastelavnsboller med creme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Smager godt og er nemme.

50 g gær
500 g hvedemel
2 tsk kardemomme
2 spsk sukker
300 g smør eller margarine
2 ½ dl lunkent mælk
2 æg
Sammenpisket æg til pensling
Kagecreme:
2 æg
2 spsk sukker
3 tsk hvedemel
5 dl mælk
½ tsk vaniljesukker

Dejen:
Bland hvedemel, kardemomme og sukker. Smuldr smørret i. Rør gæren ud i den lunkent mælk, og tilsæt æggene. Hæld blandingen i mellet og slå dejen godt igennem i et fad.
Stil dejen lunt og tildækket i cirka 20 minutter. Tril dejen ud i en tyk pølse. Skær den i 20 stykker, og form stykkerne til boller.
Stil bollerne til efterhævning på en plade med bagepapir i 10-15 minutter.

Kagecreme:
Pisk æggene med sukkeret, og pisk derefter melet i. Tilsæt mælk og vaniljesukker.
Bring cremen i kog under pisking, og lad den koge godt igennem.
Lad cremen køle af. Rør af og til i cremen under afkølingen.
Sæt ovnen på 200.225ºC.

Lav en fordybning i midten af hver bolle, og kom en teskefuld creme i. Pensl bollerne med det sammenpisket æg.
Bag bollerne i 20-25 minutter.
Lad dem efter bagning køle af på en bagerist inden servering

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.913 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her