Smager godt og er nemme.
50 g gær
500 g hvedemel
2 tsk kardemomme
2 spsk sukker
300 g smør eller margarine
2 ½ dl lunkent mælk
2 æg
Sammenpisket æg til pensling
Kagecreme:
2 æg
2 spsk sukker
3 tsk hvedemel
5 dl mælk
½ tsk vaniljesukker
Dejen:
Bland hvedemel, kardemomme og sukker. Smuldr smørret i. Rør gæren ud i den lunkent mælk, og tilsæt æggene. Hæld blandingen i mellet og slå dejen godt igennem i et fad.
Stil dejen lunt og tildækket i cirka 20 minutter. Tril dejen ud i en tyk pølse. Skær den i 20 stykker, og form stykkerne til boller.
Stil bollerne til efterhævning på en plade med bagepapir i 10-15 minutter.
Kagecreme:
Pisk æggene med sukkeret, og pisk derefter melet i. Tilsæt mælk og vaniljesukker.
Bring cremen i kog under pisking, og lad den koge godt igennem.
Lad cremen køle af. Rør af og til i cremen under afkølingen.
Sæt ovnen på 200.225ºC.
Lav en fordybning i midten af hver bolle, og kom en teskefuld creme i. Pensl bollerne med det sammenpisket æg.
Bag bollerne i 20-25 minutter.
Lad dem efter bagning køle af på en bagerist inden servering