Disse flotte boller går aldrig galt, selv far kan lave dem! og de smager pragtfuldt!
# Ingredienser1 dl mælk
50 g smør
1 spsk sukker
½ tsk salt
1 æggeblomme
25 g gær
ca. 225 - 250 g hvedemel
Æggehvide til at pensle med
* Tilberedning
Mælken lunes med smør, sukker og salt, heri piskes æggeblommen, og det hele hældes over gæren, der ligger i småstykker i en skål.
Det hele røres sammen og der drysses hvedemel i lidt efter lidt, mens der røres med en ske.
Hold lidt hvedemel tilbage, måske kan dejen ikke tage det hele, og måske skal der et par ekstra spsk hvedemel i.
Det er forskelligt hvad melet kan suge.
Dejen skal være blød, endelig blød, og du deler den i ca 8 - 9 stykker.
Der rulles enten til runde boller eller til ovale små brød.
Bollerne stilles på en smurt plade, dækkes med bagestykket og hæver i 20 min lunt.
Pensles forsigtigt med æggehviden og bager på nederste rille ved 225 ºC i 8 min.
De er lette, meget lette, nærmest som teboller af de allerbedste og man kan også komme rosiner i dejen.
Billede venligst indsendt af Birgitte Andersen