3 spsk smør eller margarine
1 ¼ dl mælk
½ dl sukker
1 tsk salt
25 g gær eller 1 spsk tørgær opløst i 3 ¾ dl ca. 40° varmt vand
7-8 dl hvedemel
1 æg pisket sammen med 1 spsk vand
Smelt smørret i en gryde ved svag varme, hæld mælken i og varm den til den er ca. 40º »lillefingervarm«. Kom det i en skål, rørsukker, salt og gær i. Tilsæt halvdelen af melet. Slå det godt sammen til dejen er glat. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen til dejen er mere fast.
Tag dejen ud på et melet bord og ælt den til den slipper bord og hænder. Læg dejen i en skål smurt med olie, vend dejen så den bliver smurt over det hele. Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted til den fylder det dobbelte, ca. 1 time.
Slå dejen ned og del den i 12 lige store dele. Form dem til glatte boller og tryk dem flade.
Pensl dem med sammenpisket æg og vand og lad dem hæve ca. 1 time.
Bag dem ved 200° i 12-15 minutter til de er gyldenbrune.
Der bliver 12 boller