Logo

Fødselsdagsboller - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Der hører sig boller til på fødselsdagsbordet. Her er en opskrift på lette gærboller, hvor man kan tilsætte rosiner efter ønske - nogle børn og voksne kan ikke lide (varme) rosiner i brød og boller. Vær opmærksom på, at dejen til disse boller er meget lind, men forøges melmængden, bliver bollerne tunge og kedelige.

Ca. 20 stk

 

100 g gær

200 g smør

½ liter mælk

2 æg

100 g sukker (1 ½ dl)

75 g rosiner (kan udelades)

800-900 g hvedemel (ca. 13 dl)

æg til pensling

 

Smelt fedtstoffet og tilsæt mælken, lad den blive fingervarm.

Udrør gæren heri.

Tilsæt sukker og sammenpiskede æg.

Bland rosineme i lidt af melet og rør det i dejen.

Kom resten af dejen i og slå dejen sammen med en ske.

Stil dejen til hævning på et lunt sted med en omvendt skål over i en halv times tid.

Form dejen til boller - godt med hvedemel på hænderne, og sæt dem direkte på bagepladen belagt med bagepapir.

Lad dem efterhæve i 10 minutter.

Pensl med æg og bag ved 200-225°C i 12 minutter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.206 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her