575 g hvedemel
75 g sukker
75 g gær
100 g smør
1 æg
2 ½ dl mælk
½ tsk salt
½ tsk kardemomme
reven skal af 1 appelsin el. citron
Mælken lunes, og heri opløses gæren, som dog ikke må varmes med. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt alt sammen til en ensartet dej. Hæver i ca 15 min - tildækket.
Dejen deles i to stykker, der trilles ud til pølser ( ca 60 cm's længde). Hver pølse deles i 16 stykker, der formes til boller, som stilles på viskestykker og hæver i ca 10 min - tildækket.
Derefter laves et hul i midten af bollen, og dette hul udvides med pegefingrene, så der danner sig en ring.
Ringene lægges tilbage på viskestykket og efterhæver i ca 10 min -
tildækket.
Ringene koges i fedt, palmin eller olie (som klejner) og lægges på fedtsugene papir.
Ringene vendes i sukker, medens de endnu er fedtede.