6.25 dl hele hvedekorn
3.75 dl spelt hvedemel
1.25 dl hel byg
1.25 dl hel hirse
0.6 dl tørrede grønne linser
2 spsk tørrede hvide bønner
2 spsk tørrede kidney bønner
2 spsk tørrede pinto bønner
1 liter vand 45°C
2.5 dl honning
1.25 dl olivenolie
2 pk tørgær
2 spsk salt
Bland vand, olie, honning og gær i en skål.
Rør det sammen og lad stå 5 minutter.
Bland korn og bønner sammen og mal det på en mølle/kværn.
Bland dette sammen med gærblandingen og salt.
Rør godt i 10 minutter - det er vigtigt.
Ælt dejen ud til 2 aflange brød som lægges i smurte brødforme.
Stilles så lunt til hævning i ca 1 time, til dejen når kanten af formene.
Bages ved 175°C i ca 45-50 minutter eller til brødene er gyldne brune.