175 g smør
175 g sukker
3 æg
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
2-3 spsk kakao
380 g henkogte kirsebær
50 g valnødder
Kom kirsebærrene i en sigte til afdrypning. Gem saften til kagen.
Rør den blødgjorte smør let og luftig med sukker.
Rør æggene i et af gangen.
Bland hvedemel med bagepulver og kakao og sigt det i æggemassen.
Hæld ¾ dl kirsebærsaft i.
Halver kirsebærrene og kom dem i dejen med groft hakket valnødder.
Bland alle tingene sammen.
Hæld dejen i en smurt kageform eller springform.
Kagen bages ved 160º i ca. 1 ¼ time.
Kagen skal afkøles før den vendes ud af formen.
Drysses med sigtet flormelis eller smøres med glasur.
Glasur: 2dl flormelis og lidt vand eller kirsebærsaft.