Earl Grey-teens karakteristiske smag kommer fra bergamotten, et lille træ i familie med appelsintræer. Skallen af bergamot-appelsinen indeholder en aromatisk olie, der bruges i teen og i parlumeindustrien.
12 stk. cupcakes:
1,6 dl sødmælk
2 tsk løs te eller 2 teposer Earl Grey-te
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
125 g smør ved stuetemperatur
200 g sukker
2 æg
2 spsk kandiseret appelsinskal, hakket i små stykker (kan udelades)
Earl grey-chokoladetrøffel:
180 g god, mørk chokolade i små stykker
20 g smør ved stuetemperatur
1 ¼ dl piskefløde
2 tsk løs te eller 2 teposer Earl Grey-te
A. Giv mælk og te et opkog i en lille gryde, og tag den af varmen.
Lad blandingen trække, til mælken ikke længere føles varm på fingerspidsen (ca. ½ time).
Si tebladene fra eller fjern teposerne, og stil væsken til side.
B. Varm ovnen op til 180°C.
Bland mel og bagepulver, og stil det til side.
Rør smør og sukker cremet og luftigt.
Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt mellem hvert af dem.
Rør melblandingen i skiftevis med væsken.
Vend evt. kandiseret appelsinskal i.
C. Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej, og bag kagerne i ca. 25 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
Chokoladetrøffel: Kom chokolade og smør i en stor røreskål, og stil det til side. Bland piskefløde og te i en lille gryde, og bring det langsomt i kog.
Tag gryden væk fra varmen, og lad teen trække i fløden i mindst ½ time.
Giv fløden endnu et opkog, og si blandingen ned i chokolade-smørblandingen. Lad det stå i 2 minutter, så både chokolade og smør begynder at smelte, og pisk det så til en glat masse.
Sæt trøffelmassen i køleskabet, til den er stiv nok (men ikke for stiv!) til at blive smurt på kagerne.
Du kan også vente, til den er kold. og så piske med en elpisker i 5-10 minutterdet giver en lettere, mere cremet trøffelmasse.