50 g gær
1 l. vand
1 spsk salt
400 g fint durummel
500 g fint speltmel
Lidt almindeligt hvedemel
Gæren udrøres i vandet med salt.
Durummelet røres i og spelten tilsættes i mindre portioner.
Dejen opfører sig anderledes end normale hvededeje.
Lige når man tror at den har fået nok hvedemel begynder den at klistre igen. Når den slipper skålen, drysses alm. hvedemel i rigelig mængde på et bord.
Dejen æltes let og uden at gå helt i dybden.
Den skal stadig være lidt klistret inden i men sådan at man kan have den i hænderne.
Lægges i skålen igen og stilles i køleskabet natten over eller på køkkenbordet et par timer.
Kom bagepapir på to bageplader og forvarm ovnen til 225°.
Hæld dejen ud og del den med kniv i 16-18 stykker.
De er klæge i midten så de kan ikke trilles men vendes til jævne boller der lægges på pladerne.
Efterhæver i 20-30 min og bages i ca 15 min.
Kan fryses og er velegnede til sandwiches, da de ikke bliver så høje i krummen, men holder sejheden og friskheden længe.