Gateau aux raisins et fruits confits d'Apt
200 g muskatdruer eller mørke kirsebær (udstenede)
rom
200 g hvedemel
et drys salt
2 strøgne tsk bagepulver
150 g perle sukker
150 g olivenolie
2 tsk vanilje
2 æg
2 spsk mælk
kandiseret frugt i skiver (ikke i terninger) til pynt
Kom druer og rom i en skål, og lad det stå og trække i 1 time. Forvarm ovnen til 180ºC. Smør en rund kageform på 18-20 cm i diameter, og beklæd den med bagepapir. Sigt hvedemel, salt og bagepulver sammen i en skål. Pisk sukker, olie og vanilje sammen, til det er lindt. Tilsæt æggene et ad gangen, mens der stadig piskes. Vend de sigtede, tørre ingredienser og mælken i. Tag druerne op af rommen, rul dem let i hvedemel, og rør dem i kageblandingen. Hæld det hele i bageformen, og pynt med kandiseret frugt. Bages i midten af ovnen, til der ikke hænger dej ved en kniv, som stikkes ind i midten af kagen - dvs. cirka 1 ¼ time. Vend kagen ud af formen, mens den endnu er lun, og lad den køle af på en rist.
Serveres med afkølet Beaumes-de-Venise til.