Når man serverer ost og vin ved en festlig lejlighed, kan man sætte dette drueklase brød på bordet, som gæsterne selv kan brække små 'druer' af. Brødet kan smages til med finthakket, ristet løg eller reven ost.
25 g smør eller margarine
3 dl mælk
50 g gær
2 tsk salt
425-550 g hvedemel
sammenpisket æg tilsat et par dråber gul frugtfarve til pensling
Smelt smørret i en gryde, tilsæt mælk, og varm blandingen op, til den er lunken. Gæren smuldres i et dejfad. Hæld væsken over, og rør gæren ud. Tilsæt salt og det meste af melet lidt ad gangen. Rør dejen sammen, til den er glat og smidig. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 30 min.
Del dejen i 6 stykker. Tag et stykke fra, der rulles ud og laves til 'blade'. Resten af dejen trilles til kugler. Form druerne til en klase, og sæt bladene fast i toppen. Lad drueklasen efterhæve i 20 min.
Klasen pensles med det farvede æg og bages midt i ovnen ved 200º i ca. 30 min. Lad brødet køle af på en bagerist.