2 æg
80 g sukker
125 g honning
30 g nødder
30 g sukat
30 g pomeransskal
40 g blokchokolade
250 g hvedemel
21/2 tsk bagepulver
½ tsk kanel
1 knsp. Stødt nelliker
reven skal af 1 citron
Fyld:
Abrikosmos
Marcipan
Glasur: 200 g let bitter chokolade
Rør æg og sukker skummende.
Honningen smeltes over vandbad.
Hak nødder, sukat og pomeransskal fint, rør det hele sammen med hvedemel og
bagepulver og tilsæt krydderier og citronskal
Fordel dejen i et jævnt lag i en smurt bradepande.
Bag honningkagen i en varm ovn ved 200ºC i ca. 15 minutter.
Skær kagen i terninger, mens den endnu er varm og lad dem afkøle.
Del hver terning på tværs og læg dem sammen igen med abrikosmos og en
tynd skive udrullet marcipan.
Smelt chokoladen over vandbad.
Læg kagerne på en rist over et stykke alufolie og hæld chokoladen over i et tykt lag.
Lad chokoladen stivne helt, inden kagerne gemmes væk i en kasse med
pergamentpapir mellem lagene.