Dej:
225 g smør
2 ½ dl sukker
4 æg
3 ½ dl hvedemel
1 tsk vaniljesukker
smør og hvedemel til formen
Creme:
3 ½ dl sukker
1 ½ dl vand
½ tsk vinsyre
8 æggeblommer
1 ½ dl mørk kakao
2 tsk vaniljesukker
500 g usaltet smør
Glasur:
1 ½ dl sukker
¾ dl vand
Rør sukker og smør luftigt og rør et æg ad gangen i.
Bland hvedemel og vaniljesukker, rør blandingen i dejen og rør til dejen er jævn.
Smør bunden af en springform, ca 22-24 cm i diameter, og drys med hvedemel.
Bred et tyndt lag dej ud i bunden.
Bag en bund ad gangen ved 175°C på midterste rille i ca 8-9 min.
Ialt bliver det 6-7 bunde.
Løsn bundene mens de er varme.
Bland sukker, vand og vinsyre til cremen og lad den koge.
Den er færdig, når du kan forme en blød kugle i koldt vand.
Pisk æggeblommerne godt, kom dem i sukkerlagen og pisk til cremen er kold.
Tilsæt kakao og vaniljesukker og fedtstoffet i under piskning.
Bland sukker og vand til glasuren i en tykbundet kasserolle og lad lagen koge under stadig omrøring, til den begynder at blive brun.
Den er færdig, når den er til at knække.
Bred glasuren over den pæneste kagebund og marker hurtig 16 stykker med en smurt kniv. Læg de øvrige bunde sammen med crem imellem, dæk med den glaserede bund og bred også chokoladecreme på siden.