100 g margarine
50 g gær
2 1/2dl vand
1 tsk salt
50 g sukker
1 æg
Kardemomme efter smag
ca 100 g ristet og hakket pecannødder
100 g fuldkornshvedemel
150 g groft rugmel
Ca 50 g knækkede hvedekerner
Ca 300 g hvedemel
Æg til pensling.
Gæren udrøres i vandet. Margarinen smeltes og tilsættes ved håndvarmt temp. Sukker, salt, kardemomme og æg blandes med de øvrige ingedienser. Der røres godt efter. Derefter tilsættes nødderne. De forskellige slags hvedemel samt hvedekernerne afvejes og kommes i, indtil dejen føles tilpas fast, men ikke for tør. Derefter skal dejen hæve i en skål en 30 minutters tid. Dejen formes efterfølgende til 16 boller, og efterhæver dernæst yderligere 30 minutter. Bollerne pensles med en æg og bages i en forvarmet ovn i 8-10 minutter ved 220ºC.