250 g hvedemel
125 g smør
½ tsk salt
½ dl koldt vand
1 æggeblomme
Creme:
200 g sukker
4 æggeblommer
2 spsk majsmel
½ dl citronsaft
1 citron reven skal heraf
Mørdej:
Smørret smuldres med let hånd i melet.
Saltet blandes i, og dejen samles hurtig med koldt vand og æggeblommen.
Dejen må ikke bearbejdes for meget da den så bliver tung og løber ned af formens sider.
Dejen pakkes ned i en aluform og lægges i køleskabet i ca. 1 time.
En tærteform med løs bund (28-30 cm. diameter) smøres, dejen rulles
ud med lidt hvedemel på bordet i ca. 4 mm tykkelse og lægges i formen.
Sørg for at dejen trykkes helt op af formens kanter.
Sættes i en 200°C varm ovn i ca. 10 minutter til den er lysebrun.
Mens tærtebunden bliver kold, piskes alle ingredienserne til cremen
sammen og sættes på varmen.
Pisk i cremen, til den jævner let.
Sis gennem en sigte.
Hæld den afkølede creme i tærtebunden.