Tarte au citron - 4-6 personer
125 gr smør
80 gr sukker
1 æg
250 gr hvedemel
Citronmasse:
3 citroner
2 æg
3 æggeblommer
100 gr sukker
1 ¼ dl piskefløde
Det bløde smør røres sammen med sukkeret. Ægget kommes i. Melet røres derefter hurtigt i og æltes på bordpladen. Sættes koldt i mindst 1 time.
Citronmasse:
Citronerne rives og de fileteres derefter. Den revne skal og citron fileterne og resten af ne kommes i blender og røres godt.
Sigtes herefter. Der dannes skum på overfladen af citronmassen. Dette skal fjernes. Dejen udrulles og en smurt tærteform beklædes hermed. Tærten bages blindt (formene fyldes med tørrede ærter ell. lign. så dejen ikke rejser sig) og næsten færdig ved ca. 190-200°. Derefter afkøles den. Blindfyldet fjernes.
Citronmassen hældes derefter i formen og massen skal nu stå og stivne ved max. 60° i ca 1 time.
Anretning:
Serveres hel eventuelt med solbærcoulis og cremefraiche 18%.
TIPS: Kan serveres lun med flødeskum eller cremefraiche.