500 g hvedemel
125 g smør
125 g sukker
¼ tsk hjortetaksalt
3 æg
2 spsk fløde
½ revet citronskal
2 pakker palmin
De tørre ingredienser (hvedemel, sukker, smør og hjortetaksalt) smuldres sammen og resultatet bliver bedst, hvis smørret er koldt.
Dernæst tilsættes fløde og æg, og dejen æltes godt igennem.
Dejen deles i fem kugler og hviler tildækket et par timer i køleskab.
Dejen rulles tyndt ud på et melstrøet bord og skæres i ruder, der ridses i midten.
Klejnerne vrides og lægges på et fad.
Det er vigtigt at have vredet over halvdelen inden kogningen begynder.
Palminen opvarmes, forsøg med en tændstik om det syder omkring den, sker det kan du begynde at koge klejnerne.
Kom ikke for mange i gryden så de ikke rører hinanden for meget.
Kog dem til de er gyldne på begge sider. Husk at vende dem.
Klejnerne lægges til afdrypning på fedtsugende papir.
Sørg for palminen har en god temperatur hele tiden, ellers bliver klejnerne grå og kedelige.