Ca. 32-35 stk… afhænger dog af formenes størrelse!
200 g smør
4 æg
3 dl sukker
1 ½ - 2 dl mælk
6 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
1 ½ dl blå birkes
ca. 3 spsk citron-puré…. Forklaring følger nederst!
1. Smelt smørret og tag gryden af varmen.
2. Tilsæt citron-blanding til smørret!
3. Pisk æg og sukker til en skummende æggesnaps.
4. Bland hvedemel, bagepulver og blå birkes i en skål.
5. Mælk, smør og de tørre ingredienser vendes i æggesnapsen – eller røres forsigtigt i med håndmikser ved laveste hastighed.
6. Fyld dejen i muffinsformene, så der netop er 1 cm til kanten.
7. Bages i varmluftsovn ved 175°C i ca. 20 minutter.
Citron-puré – god til at give den intense citronsmag i fx kager…
Citroner skrælles med en tynd-skræller, så kun det gule skrælles af!
Disse skrælle blendes fint, og der tilsættes netop så meget citronsaft, at konsistensen bliver ”grødet” – uden at være for fugtig!