De knuste kiks giver disse kager "bid".
18 cupcakes:
225 g usaltet smør
225 g sukker
225 g hvedemel
2 ½ tsk bagepulver
4 æg
1 tsk vaniljeekstrakt
10 knuste chokoladekiks med cremefyld
Glasur:
375 g flormelis, sigtet
225 g usaltet smør
1 knsp salt
10 hakkede chokoladekiks med cremefyld
Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.
Rør alle ingredienser kagerne undtagen kiks sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter.
Rør de knuste kiks i.
Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.
Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.
Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.
Lav glasur: Rør flormelis, smør og salt sammen i en skål med en elektrisk håndmikser.
Smør glasuren på kagerne og drys med hakkede kiks.
Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.
Variationer:
Cupcakes med pebermyntechokoladekiks
Følg basisopskriften.
Erstat chokoladekiksene i både dej og pynt med pebermyntechokoladekiks med cremefyld.
Cupcakes med grahamskiks
Følg basisopskriften.
Erstat chokoladekiksene i dejen med 100 g grahamskiks, og erstat chokoladekiksene som pynt med yderligere 100 g grahamskiks.
Cupcakes med chokolade, nougat og peanuts
Følg basisopskriften.
Erstat chokoladekiksene i dejen med 100 g hakket chokoladebar med nougat og peanuts (fx Snickers), og erstat chokoladekiksene som pynt med yderligere 100 g hakket chokoladebar med nougat og peanuts (fx Snickers).